Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، مهدی جمشیدی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در یادداشتی نوشت: 

عاشورا می‌آموزد که منفعل و محافظه‌کار نباشیم

۱. عاشورا، «شوریدن» است و ازاین‌رو، نقطه مقابلِ «بی‌تفاوتی»، «انفعال» و «نظاره‌گری» است. عاشورا، رسم «خروشیدن» و «جوشیدن» می‌آموزد و «محافظه‌کاری» و «مصلحت‌اندیشی» را بدنام و منفور می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در منطق عاشورا، باید از همه‌چیزِ خویش گذشت و فانی در حقّ شد؛ باید به بیابان بلا رفت و در گرداب خون، غوطه‌ور شد؛ باید تمام محاسبه‌های معطوف به خود را کنار نهاد و به حکمِ «عقل سرخ»، دل به دریای شمشیر سپرد؛ باید «آداب عافیّت» را نادیده انگاشت و هزینه گزاف مقاومت را پرداخت؛ باید میان «تسلیم» و «مرگ»، از جان گذشت و با زندگی در سایه حقارت، بدرود گفت؛ و ….

مردگانی که زندگی را در تنفّس در اکنون می‌دیدند

۲. در میانه این ابتلاء عظیم، بسیار بودند آنان که نه در این سو بودند و نه در آن سو، امّا در آن «زمانه» بودند و می‌توانستند حسین را در کربلا تنها نگذارند؛ حتّی به بهای جان خویش، امّا چنین نکردند و اندکی بیش زندگی‌کردن را بر این همراهی ترجیح دادند. آنان، سالیانی بیشتر زیستند و طعم دنیا را چشیدند، امّا بی‌اثر و خنثی. مردگانی بودند که زندگی را در تنفّس در اکنون می‌دیدند و شهامت دست‌کشیدن از اکنون برای «آفریدن یک تاریخِ جدید» را نداشتند. کوته‌اندیشانی که خواسته‌ها و تمنیّات‌شان، از زندگی روزمرّه‌شان فراتر نمی‌رفت و دین‌داری را به بازی گرفته بودند.

بی‌طرف‌ها بی‌شرف‌های تاریخ‌اند

۳. نمی‌توان از تنهایی و غربت حسین، پرسش نکرد. مردمانِ مسلمان از قیام حسین، بی‌خبر نبودند؛ نه از قیام او، نه از حقانیّت و فضیلت او. شاید راه او را باور نداشتند و شاید با وجود باور به انتخاب دشوار او، نتوانستند مخاطره همراهی با او را بپذیرند. هرچه که هست، حسین در طول دوران امامت خویش، تنها توانست هفتاد و اندی را با خود در کربلا همراه کند. دیگران یا در جبهه مخالف او بودند یا «بی‌طرفان» و «خاموشانی» بودند سر به مرداب زندگی خویش فرو بردند و او را در آن معرکۀ تاریخی، تنها نهادند. چرا حسین، تنها ماند؟ چرا جامعه اسلامی، جانب او را نگرفت؟ آری، پس از کربلا، غوغاها برخاست، امّا مسأله این است که چرا در آن لحظه تاریخی که او پرچم اعتراض و مقاومت برافراشت، نه فریادی به حمایت از او، سکوت را شکست و نه شمشیری در کنار او از نیام سر بر کشید؟! درد و داغِ غربت و تنهاییِ حسین، کمتر از شهادت او نیست. نبرد نابرابر کربلا، حاصل کناره‌گیریِ مردمانِ مسلمان از این نزاع بود، وگرنه تقدیر دیگری رقم می‌خورد. مردمان، حقّ را شنیدند، امّا به یاری‌اش نشتافتند و باطل را دریافتند، امّا در برابر آن صف نکشیدند. همگان، «نظاره‌گر» و «خاموش» ماندند و حسین در تراکم سکوت اینان، به مسلخ رفت و جرعه زهرآگین غربت را نوشید.

حسین ماند و باقی رفتند

۴. حسین در سال ۶۱ هجری رفت و اینان ماندند، امّا نه! اگر همۀ زمان‌ها عاشورا و همۀ زمین‌ها” کربلاست، پس باید گفت حسین ماند و اینان رفتند. قافله حسین از حرکت بازنایستاده است و همچنان در متن تاریخِ حیاتِ باطنیِ انسان، سیر می‌کند و تکرار می‌شود و حماسه‌ها و خیزش‌ها و صیرورت‌های قدسی می‌آفریند. این او بود که به تاریخ، معنای تازه بخشید و خوبان هر نسل و عصر را از تاریک‌خانه تعلّقاتِ زندگی برگزید و به قافله خویش افزود. او در «دل تاریخ»، جاری‌ست؛ همچون چشمه‌ای زلال، می‌جوشد و جان اصحابِ حقیقت را سیراب می‌کند. و این «مقاومت» است که تاریخ می‌آفریند، نه «محافظه‌کاری». محافظه‌کاران از زمانه خویش فراتر نمی‌روند و در فردای تاریخ، به شمار نمی‌آیند.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عاشورا امام حسین ع محافظه کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۰۱۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیس

رسانه‌های انگلیسی با توجه به شمارش آراء در بسیاری از حوزه های انتخابیه از شکست سنگین نخست وزیر انگلیس و حزب محافظه کارش در انتخابات محلی اخیر وآغاز شمارش معکوس برای سقوط وی خبر دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، ان تی وی آلمان انتخابات محلی اخیر در انگلیس را فاجعه‌ای برای ریشی سوناک، نخست وزیر این کشور و حزب محافظه کار وی ارزیابی کرده و نوشت: حداکثر تا یک سال آینده انتخابات پارلمانی در انگلیس برگزار خواهد شد. انتخابات محلی کنونی حدود یک سال مانده تا برگزار ی این انتخابات آنچه را که نظرسنجی‌ها برای ماه‌ها نشان می‌دهند، روشن می‌کند. محافظه‌کاران حاکم با یک ورشکستگی تاریخی روبرو هستند و دوره نخست وزیری سوناک در حال اتمام است.

در حال حاضر صحبت از فروپاشی محافظه‌کاران است؛ حزب محافظه‌کار به رهبری ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، با شکستی ویرانگر در انتخابات محلی در انگلیس به سمت پایان دولت خود می‌رود. تیم بیل، دانشمند علوم سیاسی از دانشگاه کوئین مری لندن، گفت: این نتایج نه تنها برای محافظه‌کاران و ریشی سوناک بد هستند، بلکه وحشتناک هستند.

انتخابات محلی اخیر در انگلیس به عنوان آزمونی برای سنجش احساسات برای انتخابات عمومی آتی بریتانیا در نظر گرفته شد. به گفته جان کورتیس، محقق انتخابات، پس از شمارش حدود یک سوم شهرداری‌ها، حزب محافظه کار با یکی از بدترین نتایج خود در 40 سال اخیر روبرو شده است. این استاد دانشگاه استراثکلاید گلاسکو صبح جمعه به بی‌بی‌سی گفت: تا کنون آنها اساساً نیمی از کرسی‌هایی را که می‌خواهند از آن دفاع کنند، از دست داده‌اند. اگر این روند ادامه پیدا کند، آنها ممکن است حدود 500 کرسی را از دست بدهند.

مفسران البته تاکید دارند که انتخابات محلی با انتخابات پارلمانی قابل مقایسه نیست. اما نظرسنجی ملی توسط موسسه نظرسنجی یوگو همچنین محافظه‌کاران سوناک را در سقوط آزاد می‌بیند و بر این اساس تنها 18 درصد به این حزب رای داده در حالی که حزب کارگر 44 درصد آراء را بدست آورد.

برای کر استارمر، رهبر حزب کارگر، این شاهدی بر تغییر روحیه در میان مردم است. وی در این باره گفت: ما 14 سال شکست و افول را تجربه کرده‌ایم و توری‌ها ( محافظه کاران) چیزی جز هرج‌ومرج و تفرقه برای ما باقی نگذاشته‌اند. در این شرایط وخیم سوناک همچنین باید به رقابت با حزب راستگرای پوپولیستی اصلاحات بریتانیا -که زمانی توسط نایجل فاراژ، مبارز برگزیت تاسیس شده بود- فکر کند که مدتهاست او را آزار می دهد.

محافظه کاران 14 سال است که در انگلیس در قدرت هستند. اما در چند سال گذشته، با تغییرات مکرر در راس رهبری و هرج و مرج در زمان اسلاف سوناک از جمله در دوران نخست وزیری بوریس جانسون و لیز تراس، اعتماد به این حزب به شدت متزلزل شده است.

نتیجه انتخابات محلی می‌تواند آینده سیاسی سوناک را که از اکتبر 2022 بر سر کار است، تحت تاثیر قرار دهد. بریتانیا باید حداکثر تا ژانویه 2025 پارلمان جدید را انتخاب کند.

روزنامه "تاگس شاو" آلمان هم در مطلبی نوشت: هنوز همه آرا در انتخابات محلی در انگلستان و ولز شمارش نشده است - اما در حال حاضر نشانه هایی از شکست برای محافظه کاران حاکم وجود دارد. این نگرانی نخست وزیر سوناک را در مورد انتخابات عمومی آینده افزایش می دهد.

به نوشته این روزنامه آلمانی حزب محافظه کار در دولت بریتانیا در انتخابات محلی انگلستان و ولز متحمل خسارات سنگینی شد.

همانطور که خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد، پس از شمارش حدود یک چهارم کل آرا، حزب محافظه کار تاکنون بیش از 120 کرسی را از دست داده است، در حالی که حزب مخالف کارگر حدود 50 کرسی را به دست آورده است. در انتخابات محلی 2021، محافظه کاران 40 درصد آرا و حزب کارگر 30 درصد آرا را به دست آوردند.

به این ترتیب حزب کارگر در انتخابات محلی اخیر در انگلیس در بسیاری مناطق موفقیت‌های چشمگیری را به دست آورد.

کر استارمر، رهبر حزب اپوزیسیون کارگر حتی از "پیروزی قاطع" برای حزبش در این انتخابات صحبت کرده و گفت: مردم پس از "14 سال شکست، 14 سال افول" دیگر خسته شده‌اند و آنها خواهان شروعی جدید تحت حاکمیت حزب کارگر هستند.

استارمر در ادامه تاکید کرد: این تنها انتخاباتی است که رای دهندگان این شانس را داشته اند که پیامی مستقیم به محافظه کاران ریشی سوناک بفرستند و این پیام رای قاطع برای تغییر است.

ریچارد هولدن، از مقامات حزب محافظه‌کار هم از "شب سخت" صحبت کرد و اعتراف کرد که محافظه‌کاران "بدیهی است که نمی‌توانند به نتایج بزرگی دست یابند".

حزب اپوزیسیون کارگر با توجه به موفقیت چشمگیر حزبش در انتخابات محلی خواستار برگزاری انتخابات عمومی زودهنگام شده است. کر استارمر، رهبر حزب کارگر گفت: "راه را باز کنید، بیایید یک انتخابات عمومی برگزار کنیم."

انتخابات میان‌دوره‌ای برای یک کرسی پارلمان در حوزه انتخابیه بلک‌پول جنوبی هم زمان برگزار شد، زیرا نماینده حزب محافظه‌کار در آنجا به دلیل رسوایی لابی‌گری مجبور به استعفا شد. در این انتخابات کریس وب، نامزد حزب کارگر، به طور قابل توجهی آرای بیشتری از نامزد حزب حاکم دریافت کرد. حزب کارگر با اختلاف 26 درصدی برنده این حوزه شد. این یازدهمین شکست حزب محافظه کار در انتخابات میان دوره ای در این دوره قانونگذاری بود.

استارمر گفت که پیروزی آشکار حزبش در بلکپول جنوبی "مهمترین نتیجه امروز" بود.

همزمان انتخابات محلی در انگلیس و ولز روز پنجشنبه برگزار شد. اینها به عنوان آخرین آزمون بزرگ احساسات برای نخست وزیر سوناک قبل از انتخابات عمومی آتی بریتانیا در نظر گرفته می شود.

تا عصر جمعه، با شمارش بیشتر آرا، حزب کارگر تقریباً 170 کرسی شورا را به دست آورد، کنترل هشت شورای محلی دیگر را به دست آورد و چندین پست جدید شهرداری را پر کرد. محافظه‌کاران با 430 کرسی تقریباً نیمی از کرسی‌هایی را که سعی در دفاع از آن داشتند، از دست دادند. لیبرال دموکرات ها و سبزها نیز کرسی‌هایی به دست آوردند.

تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است
  • پرفروش‌های داستانی حوزه مقاومت در نمایشگاه
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • سخنی در باب محتوای «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی/ تحریف تاریخ به شیک ترین شکل ممکن
  • برگزاری یادواره شهدای روستای امند
  • صادق خان باز هم شهردار لندن شد
  • نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیس